ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΝΕΑ
A+ A A-

06-03-2017 Eνημερωτική εκδήλωση με θέμα: “Εξερευνώντας τον Εγκέφαλο”

digging into the brain

 

Tο Νευροχειρουργικό Ινστιτούτο του Πανεπιστημίου  Ιωαννίνων σε συνεργασία με τη Νευρολογική Κλινική του ΠΓΝΙ στα πλαίσια της Διεθνούς Εβδομάδας Ενημέρωσης για τον Εγκέφαλο παρουσιάζεισε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου την ενημερωτική εκδήλωση με θέμα:


“Εξερευνώντας τον Εγκέφαλο” (Digging into the Brain”)


Η εκδήλωση, που εγκρίθηκε από το ΥΠΠΕΘ και τελεί υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ηπείρου, περιλαμβάνει τις παρακάτω δράσεις:

1. Προβολή ταινίας μικρού μήκους (Neurodome) σε φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο. Στην ταινία παρουσιάζονται επιστημονικά δεδομένα για τη δομή και λειτουργία του εγκεφάλου με τρόπο κατανοητό στους μαθητές.

2. Παρουσίαση οπτικοακουστικού υλικού από διάφορους τομείς των Νευροεπιστημών με παράλληλη δυνατότητα διαδραστικής εκπαίδευσης-εξοικείωσης σε μοντέλα ανθρώπινου εγκεφάλου και μικροσκόπια.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 15, 16 και 17 Μαρτίου 2017 με εγκατάσταση του εξοπλισμού στους χώρους του 10ου Γυμνασίου Ιωαννίνων. Η συμμετοχή μαθητών/τριών είναι προαιρετική. Η δε είσοδος για τους μαθητές/τριες και συνοδούς εκπαιδευτικούς θα είναι ελεύθερη.  Τα ενδιαφερόμενα σχολεία μπορούν να ενημερωθούν για τις λεπτομέρειες της παρουσίασης (διάρκεια, αριθμό μαθητών κλπ) και να δηλώσουν συμμετοχή στον υπεύθυνο επικοινωνίας κ. Καμπέρη Κωνσταντίνο, Δ/ντή του 10ου Γ/σίου Ιωαννίνων   στο   τηλ   2651035951    ή   στο τηλ. &  fax   2651022729

έως την Παρασκευή 10  Μαρτίου 2017. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας και ειδικότερα ως προς τις τάξεις Γ' Γυμνασίου και Α' Λυκείου. Η συγκεκριμένη εκδήλωση απευθύνεται στις σχολικές μονάδες Δ.Ε. του Δήμου Ιωαννιτών.

                                                                                                                                

                              Η Περιφερειακή Διευθύντρια

                                   Αγγελική Φωτεινού

 

 
Αφίσα εκδήλωσης

 

      

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Π/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Δ/ΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ