27-02-2018 Διοργάνωση Επιμορφωτικής Ημερίδας με τους εκπαιδευτικούς των Τμημάτων Ένταξης, της Παράλληλης Στήριξης και της Κατ’ Οίκον Δ/λίας των σχολικών μονάδων Β/θμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων

  Σας γνωρίζουμε ότι ο Σχολικός Σύμβουλος Ειδικής Αγωγής & Εκπαίδευσης Περιφέρειας Ηπείρου, Κέρκυρας και Λευκάδας Μηνάς Ευσταθίου, διοργανώνει σε συνεργασία με τον κ. Δ/ντή Β/θμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων και το ΚΕΔΔΥ Ιωαννίνων Επιμορφωτική Ημερίδα στις 28 Φεβρουαρίου 2018 (ημέρα Τετάρτη), και ώρες από 11:30΄ π.μ. έως 13:30΄ μ.μ. στην Αίθουσα Τελετών του 1ου Γυμνασίου Ιωαννίνων με θέμα: «Οργάνωση και Λειτουργία των Τμημάτων Ένταξης και της Παράλληλης Στήριξης».

Εισηγητές στην Επιμορφωτική Ημερίδα θα είναι:

  • κ. Ευσταθίου Μηνάς, Σχολικός Σύμβουλος 6ης Περιφέρειας Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης Περιφέρειας Ηπείρου, Κέρκυρας και Λευκάδας και Πρόεδρος του Πανελλήνιου Επιστημονικού Συλλόγου Ειδικής Αγωγής - ΠΕΣΕΑ, με θέμα: «Η Διαφοροποιημένη Διδασκαλία και η Συνεκπαίδευση των μαθητών/τριών με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες μέσα από τα Τμήματα Ένταξης και την Παράλληλη Στήριξη στις σχολικές μονάδες της Β/θμιας Εκπ/σης. Η Νομοθετική και η Παιδαγωγική Διάσταση του Ρόλου των Εκπαιδευτικών της Ειδικής Αγωγής».
  • κ. Μπίκα Χαρά, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη ΚΕΔΔΥ Ιωαννίνων,
  • κ. Αλεξίου Δήμητρα, Φιλόλογος Ειδικής Αγωγής στο ΚΕΔΔΥ Ιωαννίνων,
  • κ. Μπλέτσα Δήμητρα, Σχολική Ψυχολόγος στο ΚΕΔΔΥ Ιωαννίνων,

με θέμα: «Ο Υποστηρικτικός Ρόλος των Ειδικών Παιδαγωγών στη Β/θμια Εκπαίδευση. Διαπιστώσεις και Προτάσεις από την Διεπιστημονική Ομάδα του ΚΕΔΔΥ».

Στην Επιμορφωτική Ημερίδα συμμετέχουν υποχρεωτικά οι εκπαιδευτικοί των Τμημάτων Ένταξης, της Παράλληλης Στήριξης και της Οίκον Διδασκαλίας που εργάζονται στα Γυμνάσια, τα Γενικά Λύκεια και τα ΕΠΑΛ της εκπαιδευτικής περιφέρειας Ιωαννίνων.