ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΝΕΑ
A+ A A-

Σερφάροντας με ασφάλεια στο διαδίκτυο - Ο ρόλος των εκπαιδευτικών.

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Π/θμιας & Δ/θμιας Εκπ/σης Ηπείρου σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου και τη Μονάδα Εφηβικής Υγείας της Β΄ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, διοργανώνει ημερίδα με θέμα:

«Σερφάροντας με ασφάλεια στο διαδίκτυο - Ο ρόλος των εκπαιδευτικών».

Η ημερίδα απευθύνεται στους Σχολικούς Συμβούλους και στους Δ/ντές/ντριες των σχολικών μονάδων της Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης Ιωαννίνων και θα πραγματοποιηθεί στον Πολιτιστικό Πολυχώρο Παλιά Σφαγεία την Τετάρτη 27/3/2013 με ώρα έναρξης 12.00.

Κύριος εισηγητής στην ημερίδα θα είναι ο κ. Κορμάς Γεώργιος, επιστημονικός συνεργάτης της Μονάδας Εφηβικής Υγείας της Β΄ Παιδιατρικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών, Υπεύθυνος της Γραμμής Βοηθείας ΥποΣΤΗΡΙΖΩ, του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου και συντονιστής του προγράμματος «Αριάδνη».

Στόχος της ημερίδας είναι να ευαισθητοποιήσει τα στελέχη της εκπαίδευσης και τους εκπαιδευτικούς ώστε τα παιδιά και οι έφηβοι να αναπτύξουν εκείνες τις δεξιότητες που θα τους επιτρέψουν με κριτικό τρόπο να λαμβάνουν τις κατάλληλες αποφάσεις έτσι ώστε να προστατεύουν τους εαυτούς τους και να σέβονται τους συνανθρώπους τους.

Ο εισηγητής μεταξύ των άλλων θα αναφερθεί αναλυτικότερα στις συμπεριφορές εξάρτησης από το διαδίκτυο, στο Διαδικτυακό εκφοβισμό, στην προστασία των δικαιωμάτων του παιδιού και στο ρόλο των εκπαιδευτικών.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών.

Η παρουσία όλων κρίνεται απαραίτητη.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στον κ. Ράπτη Γεώργιο Υπεύθυνο Σχολικών Δραστηριοτήτων της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σης Ιωαννίνων τηλ. 26510-65021 & Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. .

 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Π/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Δ/ΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ