16-11-2017 Διοργάνωση Επιμορφωτικής Ημερίδας στην Πρέβεζα, στις 21 Νοεμβρίου 2017

«Διοργάνωση Επιμορφωτικής Ημερίδας για τους Διευθυντές/ντριες και  Υποδιευθυντές/ντριες των 6/θεσίων και άνω Δημοτικών Σχολείων Πρέβεζας και των Σχολικών Μονάδων Β/θμιας Εκπαίδευσης Πρέβεζας καθώς και τους εκπαιδευτικούς των Τμημάτων Ένταξης και Παράλληλης Στήριξης των σχολικών μονάδων της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Πρέβεζας»

 

            Ο Σχολικός Σύμβουλος Ειδικής Αγωγής & Εκπαίδευσης Περιφέρειας Ηπείρου, Κέρκυρας και Λευκάδας συνδιοργανώνει με τους κ.κ. Δ/ντές Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Πρέβεζας και τον κ. αν. Προϊστάμενο του ΚΕΔΔΥ Πρέβεζας, Επιμορφωτική Ημερίδα στην Πρέβεζα, στις 21 Νοεμβρίου 2017 (ημέρα Τρίτη), Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του 2ο ΓΕΛ Πρέβεζας (κτίριο Δ/νσης Δ.Ε. Πρέβεζας) και ώρες από 09:45΄ π.μ. έως 13:30΄ μ.μ. με θέμα: «Η Εφαρμογή της Διαφοροποιημένης Διδασκαλίας για την Εκπαίδευση και τη Συνεκπαίδευση των Μαθητών/τριών με Αναπηρία και Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες στα Γενικά Σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης».

Εισηγητές στην Επιμορφωτική Ημερίδα θα είναι:

  • κ. Ευσταθίου Μηνάς, Σχολικός Σύμβουλος 6ης Περιφέρειας Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης Περιφέρειας Ηπείρου, Κέρκυρας και Λευκάδας και Πρόεδρος του Πανελλήνιου Επιστημονικού Συλλόγου Ειδικής Αγωγής - ΠΕΣΕΑ, με θέμα: «Το νομοθετικό πλαίσιο για την εκπαίδευση και τη συνεκπαίδευση των μαθητών/τριών με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στα γενικά σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης».
  • Ιωάννης Φύκαρης, Επίκουρος Καθηγητής του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, με θέμα: «Προσέγγιση της διαφοροποίησης της διδασκαλίας μαθητών/τριών μαθησιακής ετερότητας, μέσω βιωματικών εφαρμογών».

Στην Επιμορφωτική Ημερίδα συμμετέχουν υποχρεωτικά οι Διευθυντές/ντριες και οι Υποδιευθυντές/ντριες των 6/θεσίων και άνω Δημοτικών Σχολείων Πρέβεζας και των Σχολικών Μονάδων Β/θμιας Εκπαίδευσης Πρέβεζας, καθώς και οι εκπαιδευτικοί των Τμημάτων Ένταξης και της Παράλληλης Στήριξης που εργάζονται στα Νηπιαγωγεία, στα Δημοτικά Σχολεία, τα Γυμνάσια, τα Γενικά Λύκεια και τα ΕΠΑΛ της εκπαιδευτικής περιφέρειας Πρέβεζας.