Αγωνίσματα:

-066 Ξίφος Μονομαχίας ατομικό αγοριών

-067 Ξίφος Μονομαχίας ατομικό κοριτσιών

Δικαίωμα συμμετοχής:

Μαθητές γυμνασίου οι οποίοι δεν έχουν σχέση με το άθλημα. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν ένας και μία μαθήτρια από κάθε γυμνάσιο. Σύνολο συμμετεχόντων 16 αγόρια και 10 κορίτσια.

Στολές- Εξοπλισμός:

Παρακαλούμε οι συμμετέχοντες να έχουν από ένα ζευγάρι ψηλές κάλτσες ( μέχρι το γόνατο)

αθλητική ενδυμασία για το ζέσταμα και αθλητικά παπούτσια. Ο υπόλοιπος εξοπλισμός παρέχεται από την Οργανωτική Επιτροπή

Κανονισμοί:

 1. Οι μαθητές θα αγωνιστούν στο ξίφος μονομαχίας.
 2. Σκοπός είναι να ακουμπήσουν με την μύτη του σπαθιού τους οποιοδήποτε σημείο του σώματος του αντιπάλου.
 3. Το άοπλο χέρι δεν έχει δικαίωμα να σταματήσει το σπαθί του αντιπάλου.
 4. Στον πρώτο γύρο οι αθλητές θα χωριστούν σε  ομάδες , όπου θα αγωνίζονται μεταξύ τους σε αγώνες των 5 χτυπημάτων ή 3 λεπτών. Με την λήξη του τρίλεπτου νικητής αναδεικνύεται ο αθλητής με τους περισσότερους πόντους. Σε περίπτωση ισοπαλίας γίνεται κλήρωση ένας αθλητής παίρνει αβαντάζ και παίζεται αγώνας ενός λεπτού μέχρι κάποιος αθλητής να δώσει ένα χτύπημα και να αναδειχτεί νικητής. Αν ο χρόνος τελειώσει και δεν δοθεί κανένα χτύπημα νικητής αναδεικνύεται ο αθλητής με το αβαντάζ.
 5. Χτυπήματα εκτός του σώματος του αθλητή δεν θεωρούνται έγκυρα, Επίσης προσμετρούνται μόνο τα χτυπήματα που ο αθλητής δίνει όταν βρίσκεται εντός της πίστας.
 6. Όταν ο αθλητής βγαίνει από το τέλος της πίστας παίρνει πόντο ο αντίπαλος, όταν βγαίνει από το πλάι, σταματάει ο αγώνας οι αθλητές τοποθετούνται πάλι πάνω στην πίστα και συνεχίζεται ο αγώνας.
 7. Στον δεύτερο γύρο, ή αλλιώς νοκ ουτ οι αθλητές αγωνίζονται στα 15 χτυπήματα ή σε αγώνα διάρκειας  τριών τρίλεπτων (3Χ3΄, διάλειμμα ανάμεσα σε κάθε τρίλεπτο) Σε περίπτωση ισοπαλίας ισχύει ότι και παραπάνω.

Τρόπος διεξαγωγής:

 1. Τα αγόρια χωρίζονται σε 2 ομίλους των 8 ατόμων ενώ τα κορίτσια σε 2 ομίλους των 5.
 1. Σε κάθε όμιλο παίζουν όλοι με όλους.
 2. Μετά την λήξη των ομίλων βγαίνει μια αρχική κατάταξη από 1 έως και 16 για τα αγόρια και από το 1 έως το 10 για τα κορίτσια.
 3. Αγώνες των 15 χτυπημάτων για να περάσουν στην οχτάδα σε αγόρια και κορίτσια. Όποιος κερδίσει συνεχίζει για τετράδα και στην συνέχεια για τελικό. Όποιος χάνει σταματά.

Πρόγραμμα αγώνων:

Οι αγώνες θα διεξαχθούν στο χώρο της Λιμνοπούλας (στον ανοιχτό χώρο, μπροστά από την είσοδο του Κλειστού Γυμναστηρίου) την Τεταρτη,17/5/2017

-10.00 – 14.00    066  Ατομικό Αγοριών - Απονομές

-16.00 - 18.00    067  Ατομικό Κοριτσιών - Απονομές