20-01-2020 Αιγίδα και διεξαγωγή μαθητικών Διαγωνισμών Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2020 στην Ήπειρο

ROBOTIKH2 2020

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηπείρου θέτει υπό την αιγίδα της τον Περιφερειακό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Ηπείρου για μαθητές/τριες Νηπιαγωγείων, Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων.

 Πιο συγκεκριμένα, ο Διαγωνισμός θα διεξαχθεί την Κυριακή 29 Μαρτίου στο 3Ο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων. Για τους μαθητές Δημοτικού η ώρα προσέλευσης είναι 10:30 π.μ. και οι κατηγορίες συμμετοχής είναι: «Από τον Αρχιμήδη στον Da Vinci» και «Ποδόσφαιρο 2Χ2». Οι διαγωνιστικές κατηγορίες του Γυμνασίου «Τα ποτάμια ενώνουν την Ευρώπη», «Πρωτέας», «Δίαθλο+1» και «Κλιματική Αλλαγή», καθώς και του Λυκείου «Τρίλιζα», «Δίαθλο+1», «Κλιματική Αλλαγή» και «Γεωργική Παραγωγή και Τυποποίηση» θα πραγματοποιηθούν το απόγευμα της ίδιας μέρας με ώρα προσέλευσης 17:00 μ.μ..

Τέλος η μη-διαγωνιστική κατηγορία του Νηπιαγωγείου «Μια βόλτα στην πόλη μου» θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 24 Μαΐου στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων σε συνεργασία με το Τμήμα Νηπιαγωγών και το 11ο Πανελλήνιο Συνέδριο «Οι Φυσικές Επιστήμες στην Προσχολική Εκπαίδευση».

Οι διαγωνισμοί πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της ευρύτερης προσπάθειας για τη διάδοση της εκπαιδευτικής μεθόδου STEM (Science–Technology–Engineering-Mathematics) και την ένταξή της στο σύστημα διδασκαλίας και εκπαίδευσης μαθητών στην Ελλάδα. Οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να ενημερωθούν για τις λεπτομέρειες των διαγωνισμών και κυρίως για τις εγγραφές των ομάδων τους στον Περιφερειακό, προκριματικό του Πανελληνίου διαγωνισμού, στο δικτυακό τόπο http://wrohellas.gr

Διευκρινίζεται ότι η μετακίνηση την ημέρα των διαγωνισμών θα πραγματοποιηθεί χωρίς δαπάνη για το Δημόσιο.