07-06-2018 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Ηπείρου και οι συνεργάτες της, εν όψει των φετινών Πανελλαδικών εξετάσεων, που ξεκινούν σήμερα για τα ΕΠΑΛ και αύριο για τα ΓΕΛ, εύχονται σε όλους τους υποψηφίους μαθητές των Σχολικών Μονάδων της Περιφέρειας Ηπείρου καλή επιτυχία και η προσπάθειά τους να έχει το ποθητό γι’ αυτούς αποτέλεσμα.

Οι εξετάσεις αυτές μπορεί, όπως και κάθε εξεταστική διαδικασία, να προκαλούν άγχος και πίεση στους μαθητές, ωστόσο πρέπει να τις αντιμετωπίσουν με ψυχραιμία και να τις δουν ως μια θετική εμπειρία και ως μια από τις πολλές προκλήσεις που θα συναντήσουν στη ζωή τους.

Πρέπει επιπλέον να γνωρίζουν ότι το Υπουργείο Παιδείας, η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου καθώς και οι Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έχουν λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα τα οποία θα διασφαλίσουν την ομαλή διεξαγωγή και το αδιάβλητο των εξετάσεων.

Κλείνοντας θέλουμε να συγχαρούμε όλους τους εκπαιδευτικούς που συνέβαλαν ουσιαστικά στην σωστή προετοιμασία τους μαθητών τους, ευρισκόμενοι συνεχώς δίπλα τους και τροφοδοτώντας τους με ελπίδα και αισιοδοξία για το μέλλον. Συγχαρητήρια αξίζουν και στους γονείς των υποψηφίων μαθητών που στάθηκαν και στέκονται αρωγοί στην επίπονη προσπάθειά τους αλλά κυρίως στους ίδιους τους μαθητές για όσα έχουν πετύχει μέχρι σήμερα και για όσα διεκδικούν να πετύχουν στο μέλλον.