ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ-ΓΙΑ ΤΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΕΠΙΤΥΧΟΥΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ

ΗΜΕΡΕΣ - ΩΡΕΣ ΚΟΙΝΟΥ   ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΠΕΜΠΤΗ  09:00 π.μ. - 12:00 μ.μ.          ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ Η ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ

20-01-2020 Μεταλυκειακό Έτος - Τάξη Μαθητείας ΕΠΑ.Λ. - Η Ευρωπαϊκή Διάκριση

ΔΙΑΚΡΙΣΗ2

Η  Ευρωπαϊκή Επιτροπή, πριν από λίγες ημέρες στην ετήσια έκθεση της για τα Διαρθρωτικά και Επενδυτικά Ταμεία, απέδωσε εύσημα στη χώρα μας για το πρόγραμμα Μεταλυκειακό Έτος - Τάξη Μαθητείας ΕΠΑ.Λ. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή περιλαμβάνει το Μεταλυκειακό έτος - Τάξη μαθητείας ως το παράδειγμα καλής πρακτικής του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (ΕΚΤ) για τη Διάδοση των προγραμμάτων μαθητείας σε όλη τη χώρα σαν πορεία προς την αριστεία, τόσο σε εθνικό επίπεδο (factsheet_el) όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο (factsheet_eu). Η υποστήριξη του ΕΚΤ ανέρχεται σε 40 εκατομμύρια EUR.

Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Διάκριση της Μαθητείας ΕΠΑΛ, θα θέλαμε να  ευχαριστήσουμε όλα τα υπηρεσιακά στελέχη  του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τους Διευθυντές και τους Εκπαιδευτικούς μαθητείας των ΕΠΑ.Λ και των Εργαστηριακών Κέντρων της Ηπείρου για την άψογη συνεργασία  από την Α΄ Φάση  εφαρμογής της Μαθητείας ΕΠΑΛ  έως και σήμερα. Επίσης  ευχαριστούμε όλους τους Φορείς του Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, που μας παρέχουν θέσεις Μαθητείας για τους αποφοίτους των ΕΠΑΛ.

Από την εφαρμογή της Α΄ Φάσης Μαθητείας έως και σήμερα (Δ΄ Φάση), αντιμετωπίσαμε πάρα πολλά προβλήματα. Ξεκινήσαμε βαδίζοντας σε “αχαρτογράφητα νερά”,  αλλά με επιμονή, συλλογικότητα  και πάνω απ όλα με δουλειά, πολλές φορές πέρα από το ωράριο εργασίας μας, καταφέραμε να  φθάσουμε σε τέτοιο επίπεδο, ώστε να έχουμε αυτήν την Ευρωπαϊκή Διάκριση. Καταφέραμε να δώσουμε την ευκαιρία σε 437 απόφοιτους ΕΠΑ.Λ. στην  Ήπειρο,  να αποκτήσουν  εργασιακή εμπειρία  και οι περισσότεροι απ’  αυτούς μετά από εξετάσεις του ΕΟΠΠΕΠ να πάρουν το πτυχίο επιπέδου 5 στην ειδικότητά τους με τα ανάλογα επαγγελματικά δικαιώματα. Παράλληλα με το πρόγραμμα «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑ.Λ.», πραγματοποιήσαμε ημερίδες με εκδηλώσεις προβολής μαθητικών έργων,  ώστε να γίνει  γνωστός ο θεσμός της Μαθητείας ΕΠΑ.Λ. στην τοπική κοινωνία μας.

Συνεχίζουμε δυναμικά την προσπάθειά μας,  με στόχο  να συμμετέχουν  περισσότεροι απόφοιτοι από όλες τις ειδικότητες των ΕΠΑ.Λ. στη Μαθητεία. Σ’  αυτή την προσπάθεια καλούμε όλους τους Φορείς, Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα, να συνδράμουν  με την δημιουργία νέων θέσεων Μαθητείας ΕΠΑ.Λ.,  με σκοπό την εργασιακή  διέξοδο και επαγγελματική αποκατάσταση των παιδιών μας, τη μείωση της ανεργίας και την οικονομική ανάπτυξη του τόπου μας.

Ιωάννινα 20-01-2020

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ Δ/ΝΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ        

ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

 

 ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΔΙΑΡΘΡΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ

  1. Κάνοντας τη διαφορά, κάθε μέρα 2019 ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ 1
  2. Κάνοντας τη διαφορά, κάθε μέρα 2019 ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ 2