09-09-2022 Μήνυμα για την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2022-2023

Αγαπητές μαθήτριες, αγαπητοί μαθητές,

Αγαπητές/τοί συνάδελφοι εκπαιδευτικοί,

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Μια καινούρια σχολική χρονιά ξεκινά ελπιδοφόρα, με αισιοδοξία και ανανεωμένες προσδοκίες. Η σχολική πραγματικότητα δοκιμάστηκε σημαντικά τις προηγούμενες χρονιές κι ευχή όλων μας είναι η εκπαιδευτική διαδικασία να κυλήσει ομαλά και η προσέλευση των μαθητών/τριών στα σχολεία να είναι απρόσκοπτη, χωρίς αυστηρά υγειονομικά μέτρα.

Κάθε χρονιά ξεκινά με νέα όνειρα και νέους στόχους για όσα μπορεί να προσφέρει η εκπαίδευση στην διάπλαση των παιδιών μας. Μαθητές και εκπαιδευτικοί θα βάλουν δύναμη ψυχής για να ανακαλύψουν μαζί νέα μονοπάτια και ενδιαφέροντες προσανατολισμούς στην εκπαίδευση.

Η φετινή χρονιά θα είναι ξεχωριστή, με πολλές σημαντικές καινοτομίες για ένα σύγχρονο και αναβαθμισμένο σχολείο. Κοινός στόχος είναι να διαμορφώσουμε ένα εκπαιδευτικό περιβάλλον που να εξασφαλίζει στα παιδιά μας ποιοτική εκπαίδευση και να προσφέρει δυνατότητες και ευκαιρίες να αναπτύξουν τις δεξιότητες και ικανότητές τους.

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, έχουν προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να ξεκινήσει η φετινή χρονιά με τις καλύτερες προϋποθέσεις. Όλες οι σχολικές μονάδες είναι έτοιμες να λειτουργήσουν στις 12 Σεπτεμβρίου 2022 με το εκπαιδευτικό προσωπικό και τα βιβλία στη θέση τους.

Η βοήθεια όλων, εκπαιδευτικών, στελεχών εκπαίδευσης, μαθητών και γονέων, είναι αναγκαία και πολύτιμη. Η συνεργασία είναι η βάση για την οικοδόμηση  σχέσεων αμοιβαίας εμπιστοσύνης και επιδίωξης κοινών στόχων.

Σας καλώ όλους και όλες να ανταποκριθούμε στο όραμα μιας σύγχρονης εκπαίδευσης με έμφαση στην καλλιέργεια των ηθικών αξιών, της δικαιοσύνης και της ισότητας, της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης.

Καλή σχολική χρονιά σε όλους τους μαθητές/τριες, που ξεκινούν τη νέα χρονιά με όνειρα και φιλοδοξίες!

Καλή σχολική χρονιά σε όλους τους γονείς, που είναι πάντα αρωγοί και συμπαραστάτες του εκπαιδευτικού έργου!

Καλή σχολική χρονιά στους/στις εκπαιδευτικούς, με υγεία και δύναμη στο  σημαντικό και δύσκολο έργο που επιτελούν!

Καλή σχολική χρονιά σε όλη τη σχολική κοινότητα, με δημιουργικές  δραστηριότητες που ανυψώνουν την παιδεία!

                                                      Η αναπληρώτρια Περιφερειακή Διευθύντρια

                                                         Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηπείρου

                                                 Μαρίνα Π. Μπέση