08-09-2023 Μήνυμα της Αν. Περιφερειακής Διευθύντριας Εκπαίδευσης Ηπείρου για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς θα ήθελα να καλωσορίσω μαθητές και εκπαιδευτικούς στα σχολεία μας και να ευχηθώ σε όλους καλή και δημιουργική πορεία στον χώρο της Γνώσης!

Κάθε νέα χρονιά σηματοδοτεί τον καθορισμό νέων στόχων και την αφετηρία καινούριων δράσεων, με σκοπό την παροχή μιας ποιοτικής εκπαίδευσης. Κοινός στόχος είναι να διαμορφώσουμε ένα εκπαιδευτικό περιβάλλον που να εξασφαλίζει δυνατότητες και ευκαιρίες σε όλους τους μαθητές να ενταχθούν στο σχολείο, να ξεδιπλώσουν τα ταλέντα τους και να ικανοποιήσουν τις φιλοδοξίες και τα όνειρά τους. Για την επίτευξη αυτών απαιτείται η σύμπνοια και η συνεργασία μεταξύ όλων των εμπλεκομένων, μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων. Η τακτική επικοινωνία  και οι αμφίδρομες σχέσεις εμπιστοσύνης στις εκπαιδευτικές κοινότητες θα οδηγήσουν αναμφίβολα σε δημιουργικές κοινότητες μάθησης.

Αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες, θέστε υψηλούς στόχους και ανεβάσετε ψηλά τον πήχη των απαιτήσεων για τον εαυτό σας. Το σχολείο και οι εκπαιδευτικοί θα σας βοηθήσουν, παρέχοντας πολλές ευκαιρίες για να αποκτήσετε γνώσεις και να καλλιεργήσετε δεξιότητες και αξίες απαραίτητες για τη μετέπειτα ζωή σας. Η σύγχρονη εποχή απαιτεί την ανάπτυξη της κριτικής σκέψης μέσα από  βιωματικές καινοτόμες δράσεις και την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών. Όμως δεν πρέπει να ξεχνάτε σημαντικές αξίες, όπως την αναγνώριση των δικαιωμάτων όλων γύρω μας, την αλληλεγγύη, την αποδοχή της διαφορετικότητας, αλλά και το σεβασμό στο χώρο και την περιουσία του σχολείου.

Αγαπητοί εκπαιδευτικοί, συνεχίστε να εργάζεστε με ζήλο και υπευθυνότητα καταθέτοντας την ψυχή σας σε ποικίλες πρωτοβουλίες μάθησης και αγωγής. Κατανοούμε τις δυσκολίες και τις ανησυχίες σας και αναγνωρίζουμε τις προσπάθειές σας να καθοδηγείτε σωστά τους μαθητές μας σε νέα μονοπάτια γνώσεων και εμπειριών. Σας ευχαριστούμε και σας δηλώνουμε ότι είμαστε δίπλα σας να σας στηρίξουμε και να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια προς διευκόλυνση του έργου σας.

Αγαπητοί γονείς, σας διαβεβαιώνουμε ότι η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηπείρου, όλα τα στελέχη της εκπαίδευσης, το διοικητικό προσωπικό των εκπαιδευτικών δομών και οι εκπαιδευτικοί  Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης εργάζονται με αγάπη και αφοσίωση για την όσο το δυνατόν καλύτερη λειτουργία των σχολείων μας. Η εκπαιδευτική οικογένεια θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια να κυλήσει δημιουργικά και επιτυχημένα η νέα σχολική χρονιά.

Ξεκινάμε λοιπόν με γνώμονα πάντα το καλό των μαθητών, που αποτελούν την μεγαλύτερη ελπίδα μας για το αύριο.

Καλή σχολική χρονιά, με υγεία και πρόοδο!

Η Αν. Περιφερειακή Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας

Εκπαίδευσης Ηπείρου

Μαρίνα Μπέση